Back to Projects

McCarley House

HBD
Whilst with Hall Black Douglas Architects in Belfast, Bob had the privilege to design a new family home for the McCarley’s. Exploiting the existing changes in level the main entrance to the house was proposed to be at first floor level with the central staircase creating a double height space over the ground floor leading to the living / kitchen / dining spaces along with boot room and utility spaces to the ground floor.

In the final construction of the property, it was determined to level the site, however the concept of the first floor entrance was retained with a grand external staircase rising up to the first floor entry point, acting as aa bridge link to the main part of the property.

A mix of a traditional form of Northern Irish architecture with rendered facades, slate roofs and extended gables with a more contemporary and striking entrance porch.

Gallery